Oudergesprekken zonder stress

Informatie over de training

Effectief communiceren is een vaardigheid die jou in staat stelt om jezelf sterker neer te zetten als professional, je ideeën helder over te brengen en je invloed te vergroten in samenwerking met anderen. Maar ja, dat is ontzettend lastig wanneer die negatieve gedachtes en nare spanningen de kop op blijven steken. Deze beïnvloeden je gedrag en dus je gesprek zonder dat je het doorhebt. Dat is dan ook de reden dat onze training ‘oudergesprekken zonder stress’ meer dan alleen een gespreksvaardigheden training is. 

Als toegewijde leerkracht weet je dat effectieve communicatie met ouders cruciaal is voor het welzijn en de vooruitgang van hun kinderen. Deze training biedt zowel afname van stressgevoel als inzicht in gespreksvaardigheden die de brug slaan tussen ouders en leerkrachten.

Het programma

Het programma bestaat uit 2 onderdelen, een persoonlijke sessie en een groepssessie; 

  1. tijdens de persoonlijke sessie laat jij de negatieve emotie, die je voelt rondom het voeren van een oudergesprek, los. We maken gebruik van de effectieve IEMT methode.
  2. tijdens de groepssessie word je je bewust van welke gesprekstechnieken vóór je werken. Jij leert helder te communiceren en vol zelfvertrouwen regie te houden op het gesprek. Je ervaart hoe te communiceren zonder de negatieve spanning. Helder communiceren, bereik je onder andere door het bewust toepassen van gespreksvaardigheden zoals; 
  • (empatisch) luisteren,
  • effectieve vragen stellen,
  • logisch opbouwen van een gesprek,
  • schakelen tussen de communicatieniveaus,
  • afstemmen van wederzijdse verwachtingen

Tenslotte creëren en oefenen we samen met de andere deelnemers een positieve dialoog.

Laten we samen werken aan een gezonde en ondersteunende omgeving voor de ontwikkeling van elk kind en zorgen dat ouders jou als een expert blijven zien. Je ontvangt voorafgaand aan de training een aantal vragen over jouw leerwensen, zodat wij de training op jouw afstemmen. 

Praktische informatie

Locatie: Oisterwijk, bij meerdere aanmeldingen is op locatie bespreekbaar

Aantal deelnemers: 4 – 6 *
Tijden groepssessie: 13.00-17.00
Tijden persoonlijke sessie: 1,5 uur per persoon
Inclusief certificaat van deelname

Data:
woensdag 20 maart
woensdag 17 april 
woensdag 29 mei

Tip: Maak gebruik van je persoonlijke professionaliseringsbudget

  • Heb je 5 andere collega’s die dit samen met jou willen volgen? Laat me dit weten! 

De training wordt gegeven door twee, Mayke Heitling van PiPtraining en mij, Yvonne Hamers: 

Het beste van 2 werelden 

Mayke is een ervaren trainer en coach in communicatieve vaardigheden, zij zorgt dat je inzicht krijgt in je eigen communicatievaardigheden om deze naar een hoger niveau te tillen. Met zelfvertrouwen durven spreken, persoonlijk maatwerk en bewustwording vormen de kern van haar aanpak.

Ik, Yvonne heb een rijke achtergrond als leerkracht en interne begeleider in het onderwijs. Een mensgerichte benadering, analytische vaardigheden en oplossingsgerichte mindset vormt de kern van mijn coaching.

Als geaccrediteerde Advanced IEMT Practitioners, coach en trainer bouwen we samen met de deelnemers van weten naar doen. Op een persoonlijke en praktische wijze laten we je zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leerproces. Dit alles vanuit een veilige en open relatie tussen deelnemer en trainers.

Wil je deelnemen aan de training of er meer over weten? Neem dan contact met mij op