Onderwijs Coach

Vanuit mijn werk als Interne Begeleider, heb ik gemerkt dat er steeds meer leerkrachten omvallen. Te laat wordt er aan de bel getrokken en een burn-out kan het gevolg zijn. De passie voor het onderwijs krijgt dan een deuk. Vaak hoor je dan nog wel: “Ik vind die kinderen en de klas nog zo leuk, maar….

Dit heeft tot gevolg dat zowel leerkracht als werkgever met een zware domper zitten. Het terugkomen van een burn-out kost veel tijd en heel veel energie. Zelfs als je weer aan het werk bent, merk je dat je oude energieke ik er nog lang niet is.

Leerkrachten trekken over het algemeen laat aan de bel. Grenzen zijn allang spoorloos. De werkdruk wordt als hoog ervaren door passend onderwijs, de kritische ouders, inspectienormen of gewoon omdat je startende leerkracht bent. Met als gevolg dat de werkdruk gaat overheersen. Het werkplezier wordt minder en ook talent in onderwijs gaat verloren door onnodige uitstroming uit het vak!

Voordat het zo ver is wil ik graag met je werken, zodat je weer ontspannen voor de klas staat en een burn out of uitstroom voorkomen kan worden.

Wil je weten of ik ook iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op